Paardenafrastering

dura hout

Wij geloven in het leveren van niet alleen kwaliteit, maar ook in veelzijdigheid als het gaat om het afrasteren van paarden. Ons assortiment biedt een scala aan houtopties die perfect zijn afgestemd op de behoeften van zowel de paarden als hun eigenaren.

De nieuwe methodes van houtverduurzaming: alternatieven voor Creosoot

Vroeger was creosoot behandeld hout populair vanwege zijn weerstand tegen rot en insecten. Echter, vanwege de chemicaliën die in creosoot werden gebruikt en hun mogelijke schadelijke effecten op mens en milieu, is het gebruik ervan in veel landen stopgezet.

Wij vinden het verkopen van milieubewuste producten belangrijk, zonder afbraak te doen aan de kwaliteit. Daarom bieden we twee uitstekende alternatieven voor gecreosoteerd hout aan: Dura2 en Nobifix.

Dura2: Duurzaamheid zonder compromissen

Dura2 heeft een uniek proces ontwikkeld dat hen onderscheidt: een dubbele impregnatie in een hogedrukketel onder vacuüm, samen met gecontroleerde droogprocessen.

Gedurende ongeveer 4 tot 6 uur wordt, afhankelijk van het type hout en de behandeling, onder vacuüm en hoge druk een specifieke hoeveelheid impregneermiddel in het hout geperst. Ze werken altijd met de hoogst mogelijke concentratie impregneermiddel en impregneren het hout tot verzadiging. Dit uitgebreide proces duurt tussen de 4 en 6 uur. Na deze behandeling laten ze het DURA² hout minstens 6 maanden buiten drogen, wat natuurlijke barstvorming veroorzaakt.

Vervolgens ondergaat het hout een tweede behandeling met een oplossing met maximale zoutconcentratie en het speciaal ontwikkelde kleurmiddel, exclusief voor DURA². Hierdoor wordt niet alleen het kernhout maar ook de ontstane barsten optimaal beschermd.

Wanneer het hout uit de ketel komt na de tweede behandeling, heeft het een gelijkwaardige kleur als creosoot, maar zonder de herkenbare doordringende geur (en zonder de andere nadelen, zoals huidirritatie bij zonnig weer).

DURA² staat synoniem voor een proces dat niet alleen zorgt voor duurzaamheid en bescherming, maar ook voor een esthetisch aantrekkelijk resultaat.

Nobifix: kwalitatief sterk hout

Nobifix hout is behandeld met veilige stoffen voor mens en dier die zorgen voor een langdurige bescherming tegen bederf en insecten. Dit innovatieve proces resulteert in een houtsoort dat uiterst duurzaam is. De levensduur is zelfs vergelijkbaar met die van gecreosoteerd hout. Ook heeft u bij het verwerken van Nobifix hout geen last van afgevend impregneermiddel en het hout is reukvrij. Dit is is een goed alternatief voor gecreosoteerd hout, ook omdat u geen last heeft van huidirritatie bij het verwerken van dit product.

Wij vinden het belangrijk dat we veilige, hoogwaardige houtproducten voor paardenafrastering leveren, dit gaat hand in hand met ons streven naar een duurzamere toekomst. Door de keuze voor Dura2 of Nobifix draagt u bij aan een omgeving waarin paarden veilig kunnen grazen, terwijl u ook zorgt voor een gezondere wereld om in te leven.

Op onze website vindt u alle producten in ons assortiment, inclusief Dura2, Nobifix en andere hoogwaardige houtproducten voor uw (paarden)afrastering.

"DURA² staat synoniem voor een proces dat niet alleen zorgt voor duurzaamheid en bescherming, maar ook voor een esthetisch aantrekkelijk resultaat."

Een andere optie voor uw paardenafrastering

We begrijpen we dat niet elk perceel hetzelfde is. Daarom bieden we een divers assortiment houtproducten aan, met een passend advies op basis van ervaringen uit de praktijk zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw specifieke behoeften past:

Kastanjehouten palen

Kastanjehout staat bekend om zijn natuurlijke duurzaamheid en wordt al eeuwenlang gebruikt voor afrasteringen. Het is goed voor omheiningen in weiden en paddocks, maar ook voor tuinen in een landelijke omgeving.

Wat heb ik nodig voor mijn paardenafrastering?

Ons team staat klaar om u te begeleiden bij het kiezen van het juiste hout voor uw afrasteringsproject. We begrijpen de behoefte van een paardenafrastering en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze, niet alleen wat betreft het hout, maar ook de andere benodigdheden. Denk daarbij aan (schapen)gaas, poorten, krammen, draad, lint, etc.

Ook voor elektrische afrastermaterialen hebben een verrassend ruim assortiment in zowel Gallagher, Koltec en Ako.

“We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.”

Afrasteringskorting bij afhalen:

De afrasteringskorting geldt voor weidepalen, bielzen, gaas en alle afrasteringsmaterialen van Gallagher, Koltec en Ako.
Uitgesloten van deze korting zijn weidehekken.
Afname boven € 175,- : 5% korting.
Afname boven € 350,- : 10% korting.
Afname boven € 500,- : 12% korting.

Vraag in onze winkel naar de overige voorwaarden.

Tags

Nog meer informatie...
Weegbrug kilder
Onze weegbrug

Wij beschikken over een weegbrug van 18 meter met een weegbereik tot 70 ton. U kunt uw camper, caravan, auto, auto met aanhangwagen, paardentrailer, vrachtwagen,

Wat is Diatomeeënaarde?

De diatomeeënaarde bestaat feitelijk uit 150 miljoen jaar oude ééncellige schelpdiertjes met een skelet van bijna 100 % silicium en nog 15 andere sporenelementen.  Te