Over ons

Wie zijn wij

Wij zijn een “Uw groene vakwinkel” gevestigd in Kilder. Wij leveren zowel aan bedrijven als particulieren.

Wij voorzien u graag van een breed assortiment artikelen die bijdragen aan een beter bedrijfsresultaat en meer plezier van uw dieren en buitenleven.
Ons assortiment stellen we zorgvuldig samen. We verkopen vele bekende en betrouwbare merken die zich in de markt hebben bewezen.

Als bedrijf willen wij graag een duurzaam en milieubewust karakter hebben. Wij werken daar elke dag aan. Op dit moment scheiden we al verschillende afvalsoorten uit onze winkel voor een zo compleet mogelijk recyclingsproces. Deze afvalsoorten zijn papier, gft, plastic (PMD), plastic (landbouw), lampen, wikkelfolie, batterijen, hout, oud ijzer en overig afval.

Foto winkel horsting

"We verkopen vele bekende en betrouwbare merken die zich in de markt hebben bewezen."

Verklein de impact op het milieu

Wij hebben een inzamelpunt waar landbouwfolie (kuilplastic) kan worden ingeleverd. Daarnaast kan wikkelfolie in een wikkelfolie-inzamelzak bij ons worden ingeleverd.

Lege batterijen kunnen bij ons in een inzamelbak worden ingeleverd. Wij bieden inzamelzakken voor het plastic huisvuil (PMD) gratis aan.

Naast afvalverwerking zijn wij ook druk met het verduurzamen van ons bedrijfspand. Om zo veel mogelijk energie te besparen hebben wij in 2017 alle TL-buizen in ons pand vervangen voor energiezuinige LED buizen en zijn we in 2022 van het gas af gegaan door gebruik te maken van warmtepompen om het pand te verwarmen. 

Daarnaast maken wij op verschillende afdelingen gebruik van een loopschakelaar. Op deze manier wordt er niet onnodig energie verbruikt. Begin 2019 zijn er 190 zonnepanelen op het pand geplaatst om volledig onafhankelijk te worden van het stroomnet.

Duurzame keuze in ons productassortiment

Ook bij de producten die wij verkopen denken wij na over de gevolgen die het kan hebben op het milieu. Zo verkopen wij verschillende bestrijdings- en bemestingsproducten van het bedrijf ECOstyle. Dit bedrijf levert alleen producten op basis van natuurlijke grondstoffen. Onze werknemers krijgen uitleg over de voordelen die de producten met een duurzaam karakter hebben ten opzichte van een anorganisch samengesteld product. Deze kennis vinden wij belangrijk om een goed advies te kunnen geven, bijvoorbeeld bij het bemesten van uw tuin.

Wij stimuleren met ons assortiment ook het “backyard”-systeem waarbij zoveel mogelijk voedsel zelf kan worden geproduceerd in uw eigen tuin. Door dit systeem wordt men bewuster van de voeding die ze tot zich nemen. 

Onze houtleverancier levert uitsluitend duurzaam geproduceerd FSC hout. Dit betekent dat het hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. De houtleverancier levert ons ook verduurzaamd hout.  Deze verduurzamingsmiddelen zijn KOMO gecertificeerd, dit houdt in dat ze uitsluitend bestaan uit Nederland en EU toegestane stoffen.

Wij vinden het vanzelfsprekend dat wij bezig blijven met het verduurzamen van onze winkel en onze “voetafdruk” die we achterlaten op de aarde. Heeft u suggesties of vragen over het duurzame karakter van onze winkel dan horen wij dit uiteraard graag.

arrow

Geschiedenis

Ons bedrijf heeft de oorsprong in 1854. In dat jaar bouwde Hend Welling een korenmolen in Kilder. Tot op de dag van vandaag staat deze molen, na vele restauraties, naast ons bedrijf. We zijn trots op deze molen. Het is een levendig bewijs van de oorsprong van ons huidige bedrijf. Van het malen van graan met de wind gingen Frans en Anna Welling over naar het malen met een dieselmotor.

"Ons bedrijf heeft de oorsprong in 1854. In dat jaar bouwde Hend Welling een korenmolen in Kilder."

Ben en Thea Horsting gingen in 1964 over naar het elektrisch malen. In die tijd ontstond er een actief mengvoederbedrijf waar voornamelijk rund- en varkensvoer werd geproduceerd voor boeren in de omgeving. De schaalgrootte van nu was toen ondenkbaar. In de loop der jaren stopten vele boeren.

 

In 1998 namen de huidige eigenaren, Annemieke en Vincent Horsting, het bedrijf over. Door de brand in 2012 waarbij het mengvoederbedrijf verloren ging, werd de mengvoeder-productie gestopt. Horsting, Uw groene vakwinkel, legde zich steeds meer toe op de winkel en is uitgegroeid naar een winkel met een breed assortiment van duizenden artikelen.

 

Wij leven en werken op een historische plek die we ontzettend graag toekomst willen geven.

arrow